Webmail

 Belépés a webmailbe


Elektronikus levelezésének bonyolításában az alábbi lehetőséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére

A következő formátumú e-mail igénylésére van jelenleg lehetőség:

név[kukac]vipnet[pont]hu

Tárhely mérete

Tárhely alapértelmezett beállítása: összesen 500 db üzenet tárolása lehetséges a maximálisan beállított 100 Mbyte tárhelyen. (A postafiók megtelik amennyiben az üzenetek száma eléri az 500 db-ot, vagy a 100 Megabyte-nyi mennyiséget.) Tárhely bővítésére egyedi megállapodás keretein belül van lehetőség.

E-mail használata
Kétféleképpen is lehetséges

 1. Az elektronikus levelezéshez való hozzáférést úgynevezett „webmail”-on keresztül is biztosítjuk.
  A levelek tárolását ebben az esetben kizárólag az e-mail szerverünk végzi.
  Előnyei: ezen keresztül nincsen szükség a számítógépre telepített levelezőkliensre, sőt még saját számítógépre sem, mivel bármilyen internet elérésre alkalmas számítógépről (pl. teleházban, internet kávézóban, munkahelyén, barátainál stb.) hozzá tud férni a levelezéséhez. A saját számítógépének meghibásodásakor, nem kell félnie az üzeneteinek elvesztésétől.
  Hátránya: korlátozott a tárhely mérete. A levelekhez való hozzáférés csak működő internet kapcsolat esetén lehetséges

 2. Számítógépéről levelezőkliens segítségével (pl.: Mozilla Tunderbird; Outlook Express; Microsoft Office Outlook; stb.)
  Ebben az esetben a levelek tárolása az ügyfél feladata, amely többnyire a  számítógépén történik.
  Előnyei: a tárhely méretét az ügyfél tudja saját magának beállítani. Internet kapcsolat hiányában is képes hozzáférni a levelezéséhez.
  Hátrányai: a levelezőkliens telepítése, beállítása és konfigurálása gyakorlatlan számítógép használóknak nehézséget okozhat. A számítógép (pl. winchester) meghibásodásakor az üzenetek elveszhetnek.